0

شش تکنیک ذهن آرام

چطور ذهن آرامی بسازیم؟

شما هم فکر می‌کنین ریشه احساسات در قلب ماست؟! 

واقعیت اینه که شخصیت، الگوهای فکری و احساسات ما از ذهن ما ترواش می‌کنن. از آنجایی که ذهن ما در اصل به دنبال موارد منفی می‌ره، پس باید برای مثبت کردن ذهن مون، اقداماتی انجام بدیم و دست به کار بشیم. از طرفی هم در طول روز درگیر مسائل مختلفی میشیم که بهمون استرس و نگرانی های زیادی وارد می‌کنه.

در ادامه با این مقاله آرین آویژه همراه بشین تا با هم روش های آرام سازی ذهن مون رو پیدا کنیم.

 

جایگاه احساسات در مغز
جایگاه احساسات در مغز

انجامش بدین:

یه مروری در خودتون بکنین و ببینین چکارهایی هست که دوست دارین انجام بدین. آشپزی، معرق، مطالعه، نوشتن، عکاسی، گویندگی، آواز خوندن، نقاشی یا هر چیز دیگه‌ای که شما رو سر شوق میاره. انجامش بدین! یه وقتایی رو توی هفته به کارهای مورد علاقه تون بپردازید. این موضوع باعث میشه احساس کنترل در زندگی‌تون داشته باشین. به ذهن آرام دست پیدا کنین و لذت زندگی در لحظه رو تجربه کنین.

ظرف بشورین:

انجام کارهایی که نیاز به تمرکز و انرژی ذهنی نداره، به آرام کردن ذهن کمک می‌کنه. مثل شستن ظرف ها، جمع کردن و تا کردن لباس های شسته شده، رسیدگی به گل ها، جارو زدن و … . پس حتماً بخشی از این کار‌ها رو برعهده بگیرین.

به عمق برین:

وقت گذاشتن برای خودمون از ضروریات زندگی همه ماست. مدیتیشن، روشی برای سفر به عمق و درون خودمون هست. همون طور که داروهایی که پزشک تجویز کرده، مهمه. همون طور که خوردن آب و غذای سالم برای سلامتی لازمه. همون طور که داشتن هوای پاک به زنده موندن ما کمک می‌کنه، به همون اندازه هم مدیتیشن و وقت‌گذاشتن برای خودمون در روز ضروریه. اگه نمیتونین، نیم ساعت در روز به خودتون وقت بدین، مسیر زندگی رو دارین اشتباه میرین.

تمرین 10 دقیقه:

هر روز 10 دقیقه در اتاقی ساکت بنشینین، چشم هاتون رو باز نگه دارین و روی سوژه خاصی مثلاً لامپ یا تابلوی نقاشی تمرکز کنین. سعی کنین همه حواس و تمرکز تون روی بدین به سوژه و با چشم هاتون همچنان نگاهش کنین. اگه ذهن تون به هر دلیلی از موضوع پرت شد، دوباره با نگاه عمیق به سوژه حواس تون رو به آن برگردونین. با هر پرش فکر، خودتون رو سرزنش نکنین و ناامید و دلسرد نشین. با هر بار تمرین، حرفه ای تر میشین.

تعریف و تمجید:

هر روز با خودتون مرور کنین که امروز اطرافیان تون، چه خوبی هایی بهتون کردن؛ هرچند هم کوچیک یا بی اهمیت به نظر برسه. حتماً از دیگران برای خوبی هاشون تشکر کنین. به دنبال موقعیت برای تمجید و تحسین اطرافیان تون باشین.

تمجید از خود
تمجید از خود

محیط مثبت:

اثر محیط رو دست کم نگیرین. تصویر خاطرات و لحظات خوش و خرم تون رو توی خونه و‌ اگه میشه محل کارتون بذارین. مثلاً عکس خانواده و دوستان تون، سفرهایی که رفتین و تجربه های حضور تون در طبیعت و … . برای اینکه براتون تکراری نشه، هرچند وقت یکبار، عکس ها رو عوض کنین.

خط قرمز بکش:

برای حضورتون در شبکه های اجتماعی و تماشای تلویزیون، محدودیت بذارین و در آن زمان، برای آرامش ذهن تون، دور این‌ها رو خط قرمز بکشید. 

آخرش یادتون باشه ورزش و نوشیدن آب رو به موارد بالا برای آرام سازی ذهن تون اضافه کنین. 

دیگه سفارش نکنم هااا!

 

 

نویسنده: کوثر بائی تبار

ویراستار: آیلی آقائی مقدم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *