0

تست استروپ معنایی

تست استروپ معنایی

تست استروپ معنایی در آزمایشگاه روانشناسی لایپزیک بر اساس نظریه مک کین کتل ساخته شد. این تست، اختلاف سرعت در خواندن کلمات و رنگ‌ها را بررسی می‌کند. در تست استروپ معنایی تغییراتی اعمال شده و تاثیر محتوای کلمات بر نوع پردازش اطلاعات مد نظر قرار گرفته است.

اثر استروپ

اثر استروپ یا Stroop effect در روان‌شناسی، بیانگر تاخیر در زمان پردازش خودکار یا کنترل‌شدۀ اطلاعات است. در این حالت شما با پدیده‌ای مواجه هستید که دو مشخصه دارد. به عنوان مثال رنگ و مفهوم. دیدن یکی از راه‌هایی است که انسان برای درک جهان از آن استفاده می‌کند. دیدن، فرآیندی بسیار پیچیده است. چراکه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. وقتی جسمی را می‌بینید، ویزگی‌های فیزیکی آن به چشمتان می‌آید. علاوه بر آن، معنی آن را درک می‌کنید. 

به کلمات زیر دقت کنید و سعی کنید آن‌ها را بخوانید: سبز آبی قرمز زرد سبز آبی قرمز زرد سبز آبی قرمز زرد

حالا این کلمات را بخوانید: سبز قرمز زرد زرد آبی قرمز آبی

سخت‌تر شد؟

زمانی که رنگ و معنی کلمه یکسان است، مغز شما انرژی کمتری را صرف درک کلمه می‌کند. زمانی که رنگ و معنای کلمه یکسان نیستند، مغز نیاز به پردازش اطلاعات بیشتری دارد.

نحوۀ انجام آزمون استروپ

آزمون استروپ از شما می‌خواهد فهرستی از کلماتی را مشاهده کنید که با رنگی متفاوت از معنای کلمه چاپ شده‌اند. سپس با بیشترین سرعتی که می‌توانید، رنگ فونت را نام گذاری کنید. نه خود کلمه را. به عنوان مثال، هنگامی که کلمۀ سبز با رنگ آبی نوشته شده است، آبی را انتخاب کنید. میزان دشواری این کار، همان اثر استروپ است. تست استروپ، آزمون رنگ‌کلمه نیز نامیده می‌شود.

 

کاربرد و اهمیت تست استروپ معنایی

شاید تصور کنید که تست استروپ معنایی چندان کاربرد ندارد و بیشتر به یک بازی جذاب شبیه است. اما باید بگوییم که این تست جالب در دنیای روان‌شناسی و مطالعۀ مغز، کاربردهایی باورنکردنی دارد. از جمله اینکه به کمک این تست در روان‌شناسی بالینی و تجربی می‌توانیم بررسی کنیم که افراد در زمان شناسایی و درک یک پدیده یا محرک عوامل مزاحم را چطور شناسایی می‌کنند. از طرفی، آزمون استروپ می‌تواند تداخل و هماهنگی کارها را در بزرگسالان مبتلا به ADHD تحلیل و تفسیر کند.

در حقیقت، تست استروپ معنایی، قدرت توجه و تمرکز شما را طی یک آزمایش جذاب بررسی و تفسیر می‌کند. این افراد ممکن است عملکرد ضعیفی در تست استروپ داشته باشند:

  1. افراد دچار وسواس. این افراد، به جزئیات بیش از حد توجه دارند. بنابراین ممکن است عملکردشان در تست استروپ ضعیف باشد.
  2. افراد مضطرب. تمرکز حواس برای این افراد به دلیل آشفتگی درونی دشوار است. بنابراین ممکن است در تست استروپ معنایی عملکرد قوی نداشته باشند.
  3. مبتلایان به اختلال بیش‌فعالی
  4. افراد دچار نقص توجه
  5. طیف اوتیسم

البته توجه داشته باشید که عملکرد ضعیف در تست استروپ معنایی لزوما به معنای ابتلا به اختلال خاصی نیست. برای انجام تست استروپ روی لینک زیر کلیک کنید. از انجام آن مانند یک بازی جذاب لذت ببرید. در نهایت، تفسیر کامل و جامع آن را بعد از انجام تست دریافت نمایید.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *