سفیران ترافیک: ما تسلیم آمار و ارقام نمیشویم!
خبرگزاری سفیران ترافیک: آلودگی هوا شاید آشناترین و مهمترین مشکلِ کلانشهرهای صنعتی چون تهران باشد. آن هم در این روزها که در شرف روز ملی هوای پاک، نفسهای تهران به شماره افتاده است و شاخص هوا، وضعیت را برای تمام گروههای سنی ناسالم اعلام کرده است. حتی برخی از مسئولان اعلام کردهاند که با تداوم این شرایط، وضعیت هوا به حد بسیارناسالم هم خواهد رسید.
به مناسبت روز و هفتۀ هوای پاک جمعی از سفیران ارشد ترافیک تهران، در نشست تخصصی هماندیشی هوای پاک در شورای شهر تهران گرد هم آمدند تا در حضور سید جعفر هاشمی تشکری، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران از دغدغهها و مطالبات خود بگویند.
سفیران ترافیک که به نمایندگی از گروه بزرگ خود در این جمع حضور داشتند، بیانیهای بدین شرح خواندند:
خدایا برای نعمت های بی پایانت شکر!ما کودکان در نقاشی هایمان، آسمان را آبی میکشیم و پروانهها و پرندگان در نقاشی های ما حضور دارند و انسانها لبخند میزنند.
نقاشیهای ما آرزوهای ما و البته صدای قلب ماست! اما آمار و ارقام بزرگترها با صدای قلب ما فرق دارد و مثل نقاشی های ما پر از رنگهای شاد نیست. آمارهای آنها همرنگ آسمان تیره شهرمان است. بزرگترها میگویند سالانه بیش از ۱۳۳ هزار نفر در کشور و بیش از ۴ هزار نفر در تهران به علت عوارض آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. چگونه نعمت پاک الهی اینگونه تبدیل به سم شده است؟ که نه فقط انسان ها را بلکه گیاهان، جانوران و محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده است.
باران های اسیدی، تخریب خاک، تغییرات آب و هوایی و مرگ خاموش زمین.
اما نه؛ ما تسلیم آمارها و ارقام نمیشویم. قطعا خداوند سرنوشت ملتی را که بخواهند و برای تغییر قدم بردارند، تغییر میدهد.
ما کودکان در این شهر میخواهیم زندگی کنیم، بازی کنیم، درس بخوانیم و قد بکشیم و شاید روزی مثل شما نماینده مردم و خواهان حق مردم شویم.
ما از شما نمایندگان محترم شورای شهر و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، میخواهیم که اجرای قانون هوای پاک را با جدیت پیگیری کنید چراکه نفسهای همه ما و محیط زیست مان به شماره افتاده است. ما از شما توسعه حمل و نقل پاک، گسترش مسیرها و تسهیلات دوچرخه سواری، بهبود شرایط حمل و نقل عمومی، جایگزینی اتوبوس های نو به جای اتوبوسهای فرسوده، سوخت با کیفیت و گسترش درختکاری و نگهداری درختان فعلی را خواستاریم.
ما سفیران ترافیک با آموزش و فرهنگ سازی در کنار مدیران مسئولی هستیم که تغییر را آغاز میکنند.
برایتان سلامت و توفیق در راه خدمت آرزومندیم.
پارمیس فریدونی به نمایندگی از خانوادۀ بزرگ سفیران ترافیک گزارشی از فعالیتهای سفیران را ارائه داد.
مبین قشلاقی در ادامه، به عنوان یکی از سفیران ترافیک بخشی از مطالبۀ خود را چنین مطرح کرد که سرویسهای فرسودۀ مدارس از رده خارج شوند و اتومبیلهایی نو و ایمن مجهز به کمربند ایمنی جایگزین آنها قرار گیرد. از طرفی سرویسهای مدارس به لحاظ رنگ و ظاهر یکسانسازی شوند تا مانند خودروهای خاص و امدادی از سایر خودروها متمایز باشند. همچنین در صورتی که خودروهای سرویس مدرسه به چراغ گردان مجهز شوند، ماشین های دیگر هنگام سوار و پیادهشدن کودکان متوجه میشوند و میایستند.
مشکات شاحسینی با تمرکز بر مسئلۀ مهم حمل و نقل عمومی، ضمن اشاره به کمبود اتوبوسهای سالم و مشکلات مسافران و ایجاد تأخیر جدی در رفت و آمد، تشویق صرف مردم را برای استفاده از اتوبوس و مترو کافی ندانست و افزایش ناوگان و جایگزینی خودروهای فرسوده را مطالبه کرد.
سنا سمایی، نازنین بویاقی، هانیه بویاقی، مهشید شاحسینی، درسا عزالدین، دیانا فیضاللهی، پارمیس فریدوننژاد، سیمین حیدری، ابوالفضل مدنی، امیرعلی حسنی، عرشیا آقا شیری و خلیل از دیگر سفیران ترافیک حاضر در این جمع بودند.
طاها نوروزی در ادامۀ نشست بیانیهای به نمایندگی از سفیران ترافیک خواند. در بخشی از این بیانیه، سفیران ترافیک عهد بستند در راستای اصلاح رفتارهای ترافیکی با هدف کاهش تلفات و صدمات از هیچ کوششی فروگذار نکنند و از مسئولان تقاضا کردند همۀ هم و غم خود را در افزایش ایمنی ترافیکی، بهبود شرایط معابر و وسایل نقلیه، گسترش حمل و نقل پاک و آموزش و فرهنگسازی به کار بندند و در این مسیر پر فراز و نشیب همراه سفیران باشند.
در پایان این نشست، آقای سید جعفر تشکری هاشمی با دعوتنامۀ صمیمانۀ سفیران ترافیک، به جمع سفیران ترافیک افتخاری پیوستند.
تنظیم خبر: آیلی آقائیمقدم
تصاویر: درسا عزالدین و هانیه بویاقی