0

خواب و رانندگی

همراهان نازنین مجلۀ تخصصی ترافیکی آرین‌آویژه سلام!

امیدواریم روزگار به کام شما و صحت و سلامت عجین جانتان باشد. کمتر از یک ماه مانده به آغاز سال نو. احتمالاً بیشتر شما از حالا برای سفر در تعطیلات برنامه‌ریزی کرده‌اید.

نویسندگان مجلۀ تخصصصی ترافیکی از امروز بیشتر بر ارائۀ نکاتی تمرکز می‌کنند که بر نکات فنی، حرفه‌ای و ایمنی در سفرهای نوروزی تکیه دارد.

به امید آنکه نوروزِ پیش رو، روزهایی عاری از سانحه و سرشار از خاطرات شیرین و خوش برای تمام هموطنان عزیزمان باشد.

 

من می توانم جلوی خوابیدنم را هنگام رانندگی بگیرم

این عبارت، یکی از خطرناک‌ترین جملاتی است که با گوش های خودم از برخی رانندگان شنیده‌ام! این تصور مرگبار، عین بازی با جان خودتان، سرنشین‌هایتان و سرنشینان خودروهای دیگر است.

کسانی که موقع رانندگی خوابشان گرفته است؛ اما با لطف خداوند از تصادف جان سالم به در برده‌اند می‌گویند که تا آخرین لحظه تصور می‌کردند که می توانند چشمان خود را کنترل کنند؛ ولی حالا حتی به خاطر ندارند چه زمانی خوابشان برده است! تا آنجا که با صدای گوش‌خراش ماشین‌های دیگر یا فریاد سرنشین‌ها از خواب پریده‌اند!

از طرفی برخی تصور می‌کنند که با بلند کردن صدای رادیو یا موسیقی، خوردن چای و نسکافه، جویدن آدامس یا پایین کشیدن شیشه‌ها می‌توانند خواب را از سر خود بپرانند؛ باید به شما تأکید کنم که با این کار فقط خود را فریب می‌دهید! مگر برای شما پیش نیامده است که از فرط خستگی در محیطی شلوغ مانند میهمانی یا در نزدیکی صدای بلند تلویزیون خود به خود به خواب بروید؟

بنابراین، خواب‌الودگی نشانۀ خستگی است و فقط قدری استراحت می‌تواند در حقیقت انرژی شما را بازگرداند.

به نزدیک بودن مقصد، پمپ بنزین و استراحتگاه هم دل نبندید؛ چراکه خدای نکرده، فاجعه درست در همین چند کیلومتر محدود در کمین است. بنابر آمارهای موجود، بیش از 60 درصد تصادفات برون‌شهری در 30کیلومتری شهرها و درست در زمانی رخ می‌دهد که راننده گمان می‌کند به مقصد رسیده است!

فقط 3 تا 5 ثانیه کاهش هوشیاری در سرعتی بالاتر از 60 کیلومتر، بسیار خطرناک است و در همین زمان بسیار کوتاه، ممکن است به کل از جاده خارج شوید یا با عابر پیاده و خودروهای دیگر تصادف کنند.

 

 

رانندۀ خواب‌آلود

نشانه‌های خواب‌آلودگی راننده

  • مشکل در تمرکز و بی‌توجهی
  • خمیازه مکرر
  • بی‌توجهی به سر و صدا
  • ناتوانی در باز نگه داشتن چشم‌ها
  • احساس بی‌قراری، تحریکپذیری یا بی حوصلگی
  • افکار منفصل یا سرگردان
  • وقفه های مختصر در حافظه یا “منطقه بندی کردن”
  • حرکت به سمت شانه یا خط مجاور
  • تنفس سطحی ، سوزش چشم ها و تنش پشت
  • رفتار غیرعادی رانندگی، مانند سرعت نامناسب، عقب‌نشینی یا نادیده گرفتن علائم راهنمایی و رانندگی

این‌ها نشانۀ آن هستند که شما خسته‌اید. پس خودتان را دوست داشته باشید و فورا در منطقه‌ای امن، توقف کنید تا بعد از قدری استراحت به راه خود ادامه دهید.

 

در مقالۀ بعدی، برای شما می‌نویسم که چه کارهایی می‌توانید انجام دهید که رانندگی را با انرژی بیشتری آغاز کنید. فراموش نکنید که تنها راه رفع خستگی و خواب‌آلودگی، *توقف در محلی امن و روشن و استراحت* است.

 

 

نویسنده: آیلی آقائی مقدم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *