0

سخنرانی مسلط

از این بعد دیگر به سخنرانی صرفا به عنوان شغلی جداگانه نگاه نکنید! چراکه همۀ شما چه بخواهید، چه نخواهید در موقعیت سخنرانی قرار خواهید گرفت. همۀ ما برای اینکه بتوانیم به درآمدی بالا دست بیابیم و در زمینۀ کسب و کار خود به‌نام و قدرتمند باشیم، لازم است به سخنرانی قدر تبدیل شویم.

تمام این جایگاه‌ها با افزایش توانمندی پرزنت خود و کسب و کار خود، پیشرفت فوق‌العاده‌ای را تجربه خواهند کرد.

صاحبان شرکت‌ها و موسسات تجاری

ارائه‌دهندگان خدمات صنعتی، فرهنگی و آموزشی

آرایشگران و فعالان حوزۀ مد و زیبایی

آموزشگاه‌های علمی، فرهنگی و هنری

شرکت‌ها و مؤسسات فنی و مهندسی و …

در این مقاله سه راه مهم برای تسلط بر سخنرانی بخوانید و بیاموزید:

 

 

سخنرانی خوب

 

1. تسلط بر محتوا

وقتی می‌توانید ادعا کنید بر یک مطلب به شکل کامل مسلط هستید که بتوانید آن را برای مادربزرگتان یا یک کودک هفت ساله شرح دهید؛ در حالی که هیچ چیز از آن نمی‌دانند! آن‌ هم با مثال‌های بسیار ساده و روان و استفاده از تشبیه‌هایی که ذهن به راحتی آن‌ها را درک می‌کند. هرگز هرگز هرگز محتوای سخنرانی خود را واژه به واژه حفظ نکنید! وقتی محتوای خود را کلمه به کلمه حفظ می‌کنید، کافی‌است فقط یک کلمۀ کوچک یا یک جملۀ کوتاه را از خاطر ببرید! در این صورت دست و پای خود را گم می‌کنید. در بین کاغذهایی که در دست دارید، دنبال عین کلمه می‌گردید، پیدایش نمی‌کنید، ترتیب کاغذها به هم می‌خورد، رشتۀ کلام کلا از دستتان خارج می‌شود، مجبور می‌شوید عذرخواهی کنید، در سالن همهمه می‌شود و تبریک! سخنرانی را به فنا دادید!  هیچ یک از این اتفاق‌ها در سخنرانی شما رخ نخواهند داد! فقط کافی است به محتوا مسلط باشید؛ نه به متن!

تسلط به محتوا یعنی: 

  • در یک لحظه بتوانید یک موضوع را با چندین سبک و عبارت جدید بیان کنید.
  • بدانید از کجا می‌خواهید شروع کنید و به کجا می‌خواهید برسید.
  • و در نهایت برای پاسخ به سؤالات احتمالی آمادگی داشته باشید.

 

2. بیان روان

این بخش، به بخش قبلی، یعنی تسلط بر محتوا بسیار وابسته است. یعنی وقتی بر محتوا مسلط باشید، خود به‌ خود بیان شما هم روان خواهد شد. البته اگر خودتان دستی دستی آن را به دوران باستان برنگردانید! به خاطر داشته باشید که پر مغز بودن یک سخنرانی به استفاده از اصطلاحات و عبارات ثقیل و بسیار پیچیده نیست! لطفا، از جملات چند بخشی پیچیده استفاده نکنید؛ چراکه که درک آن‌ها برای مخاطب سخت است. اگر از جملات سخت استفاده کنید، هر بار که در سخنرانی پیش می‌روید، مخاطب شما در حال تلاش است که جملۀ قبلی را بفهمد! در چنین حالتی، بالاخره یک جا خسته می‌شود و گوش دادن به شما را رها می‌کند.

اگر در یک سخنرانی علمی از یک عبارت یا واژۀ جدید استفاده کردید، حتما معنای آن را برای شنوندگان توضیح دهید. در میان سخنان خود در بخش‌های لازم به‌درستی مکث کنید. شما را به جان هر کسی دوست دارید، یکنواخت و کسل کننده صحبت نکنید مثل برخی مسئولین بزرگوار که دهان باز نکرده آدم خوابش می‌برد! در بیان پویا باشید.

 

3. تسلط بر ابزار سخنرانی

حتما از قبل به ابزارهای لازم خودتان، از قبیل میکروفون، ابزار صدا، ارائه، لپ تاپ، پاور پوینت، پرزی و …. تسلط کامل پیدا کنید. و حتی بدانید: اگر یک ابزار دچار نقص فنی شد، چه جایگزینی می‌توانید داشته باشید. ابزار شما دستیار شما در سخنرانی است. نباید کاملا به آن تکیه کنید؛ اما حضور مفید و مؤثر آن می‌تواند برای شما یک سخنرانی بی‌نظیر رقم بزند.

 

 

نویسنده: آیلی آقائی مقدم؛ مدرس فن بیان و سخنوری و مهارت‌های ارتباطی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *